2009. december 16., szerda

sem-sem, is-is

A vörös boros torta, nagy küzdelmek árán, végül elkszészült. A problémát valószínűleg a túl melegre főzött zselatin okozta, amit nem szeretett a tejszínhab. Végül a vörösbort lissztel főztem ki (nem volt itthon keményítő), és miután kihült összekevertem a felvert tejszínhabbal. Nagyon finom lett, és szép is, ami nem utolsó szempont. A piskóta a kölcsönsütőben jó lett, és a csokit is szépre tudtam olvasztani.
A sunday roast... nem volt az igazi, és csak félig volt igaz, de a yorkshire pudding szerintem zseniális szaftos húsokhoz, csak az a baj, hogy az enyém híján volt ennek, a szaftnak. :( Csinálok ilyen köretet máskor is, mert látványos, és jó ízű. Pont olyan, mint a vékony pite, ha ez bárkinek is mond valamit.
A hortobágyi elmaradt, helyette paprikás csirke volt. Perfetto! :D