2016. április 17., vasárnap

Meggyes-kukoricas piskota


Dieta ide vagy oda, hetvegen kell egy kis engedmeny es kenyeztetes. Persze valami olyat akartam ami..hat ha nem is jo, de nem tul artalmas; keves cukor vagy keves zsiradek, sok rost es inkabb protein mint szenhidrat. Aztan feladam, es bevallaltam a rizikot, hiszen, ha az osszetevok jok, az iz tobbnyire pocsek, es akkor a lenyeg epp meghiusult volna. :)
A szokasos polenta tortamat szerettem volna elkesziteni, de nem talaltam itthon kukorica darat csak lisztet. Majd egy inspiralo gyumolcsos recept utan az itthon levo hozzavalokbol es menyisegbol improvizaltam.
10 dkg olvasztott vajat (nem volt forro, s meg maradtak benne szilard darabok) kremesre kevertem 10 dkg cukorral, 1 csipet soval, majd hozzadatam 2 egesz tojast, egyesevel, kozben tovabb keverve a kremet. Egy masik talban elkevertem 15 dkg kukorica lisztet, 5 dkg teljes kiorlesu buza lisztet es 1 teaskanal sutoport, majd ezt a mixet hozzaadtam a tojasos keverekhez. Kipukkantottam egy uveg meggybefottet, s a gyumolcsot es fel citrom levet elvegyitettem a tesztaban, amit 180 fokon szep barnara sutottem. Mikor kisult egy narancs hejat es levet ontottem a teszta tetejere. Kivalo volt az olasz gombas-garnelas teszta utan. Nem volt nehez vagy szaraz, sokkal inkabb konnyu volt es kremes. Szerintem maskor is megsutom, s talan a meggyes-vajas piskotamat is kiutotte. ;)