2013. június 7., péntek

Gyümölcsös-krémes (most éppen epres)

Fotó nincs, felfaltuk. Másnap jobb, mint frissen készítve.
Na most, szükség van egy piskótára, mondjuk négy tojásból. Nekem a vizes piskóta vált be:
4 tojás, 4 ek. víz, 8 ek. liszt, 8 ek. cukor, kevés sütőpor. A krém: 200 gr krémsajt s 1 nagy pohár görög joghurt (vagy konyharuhán át lecsöpögtetett natúr joghurt) összekeverve kevés mézzel és ízlés szerinti aprított gyümölcs... mondjuk eperrel. Vékonyan megkentem lekvárral a piskóta tetejét, majd rátettem a gyümölcsös krémet. Másnapra minden tökéletes lett: a piskóta nem folytogatott, de nem is ázott el; a krém nem folyt szét, de mégis lágy volt és könnyű.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése