2011. február 6., vasárnap

Katinak, a péntek estére 10 pontot adok

Pénteken, baráti beszélgetés céljából, Csepelre látogattam, ahol vacsorával vártak. Finom, meleg vacsorával.
Mikor megérkeztem húspogácsa sistergett egy serpenyőben, és a mindent tudó kis füzetből tészta gyúródott egy másik helyen. Közben megitattak mindenféle színes és színtelen, ízes és íztelen itallal. Mikor a hús kisült, és a tészta sütemény formát öltve sütőbe került, megérkezett a csodaszép, gőzölgő frankfurti leves. Minden pont a helyén volt benne, a majorannától a tejfölig, hogy a káposztáról és a virsliről ne is szóljak. Majd a húspogácsák vagyis a szuvlaki tálalódott fel, természetesen krémes tzatzikivel. Én már ezután nagyon jól laktam, és minden a helyére került az ízes italoktól, de ekkor érkezett a sütőből a banános sütemény, aminek tésztája teljes kiőrlésű lisztből készült és tejföllel volt borítva. Fontos sütemény, aki azt hinné nem az, kóstolja meg egyszer.
Mindent egybevetve, figyelembe véve a vendéglátást, a dekorációt, a meglepetés vendéget ;), és az itt felsorolt étkeket, Katinak, a péntek estére 10 pontot adok.

Banános süti (S. Esztertől)
Tésztát készítünk: 15 dkg liszt, 15 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1 tojás és csipetnyi só. A tésztát a tepsibe simítjuk. Tetejét megszórjuk banán karikákkal, fahéjjal, vaníliás cukorral, zsemlemorzsával. Majd a tetejére a következők keverékét: 2 tejföl, 3 evőkanál cukor, 1 tojás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése