2011. április 7., csütörtök

Spenót, így vagy úgy


Múlt hétvégén kisebb vita alakult ki a 'spenótfőzelék mint mártás' téma körül. Én állítottam, hogy a főzelékből egy kevés szerepelhet mártásként egy szelet hús mellett. A reakció nem volt éppen lelkes és pozitív, de ez a lelkesedésemen nem lohasztott. A Többiek, nevezzük így az ellenkezőket, a Többiek szerint túl sűrű, nehéz, súlyos darab ez a főzelék ahhoz, hogy mártásként tálaljuk, sőt valami olyasféle is elhangzott, hogy ... túl alacsony rangú a spenót egy magasabb osztálybeli húshoz. Pontosan nem értettem meg a problémát, mert számomra a főzelék nem csak köret/altét (a feltét analógiájára), egy tunkolni, mártogatni való közeg, amiben jól érvényesülnek a zöldségek ízei. Továbbá annyira sokra tartom a spenótot, a főzeléket, hogy nálam, már lazacot is érdemelt. De elismerem, egyelőre ez is csak elméleti étel. Megvalósítás: hamarosan. Ítélet: aztán, rögvest. És ígérem lesz majd igazi kép.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése