2011. április 17., vasárnap

Spenót és társai

Az újratervezés sikeresnek bizonyult, és a spenótháború is eldőlt, legalábbis a Bogarak részéről, mert az eredmény határozott igen a spenót mellett.

A menü:
májgaluska leves
sertés szűzérme spenóttal, buggyantott tojással, krumplifészekkel
túrótortácskagombóc/túrógombóctortácska


Sikeresnek tekintem a próbálkozást, legalábbis, ami az ötletet illeti. A megvalósításhoz némiképp profibb felszerelés (tűzhely) és szakember szükséges. De az ötlet jó.
A levest, illetve a galuskát a tvpaprika egyik számában találtam. Különlegessége, számomra, hogy citromhéjjal van bolondítva.
A gombóc, ami a formát illeti, saját invencióm. A hozzávalókban semmi különleges nincs, a formája az: gombóc helyett torta, mini torta.
A főételre vagyok a legbüszkébb, ezt gondoltam ki legkorábban, ehhez kerestem levest és desszertet.
Sertés szűzpecsenyét vásároltam, mert különleges, különlegesen finom sertéshúst kerestem. Ezt kellett volna bepácolnom, illetve szerettem volna bepácolni egy nappal a sütés előtt: bors és mustár, majd olaj. De elfelejtettem. A húst szeletekre vágtam, lisztbe forgattam, és megsózva serpenyőben kisütöttem. A köret egy-egy krumplifészek, kanálka tejszínes spenót főzelék és egy-egy buggyantott tojás volt. A fészek reszelt krumpli pici vajjal serpenyőben puhára és pirosra sütve. Az alapötlet Bereznay egyik steak receptje adta, de a marhasteak sütése nem nekem való... egyelőre. Gondoltam a szűzpecsenye megpróbálható, és feldobható az imádni való spenóttal.
Bogár boldog volt és elégedett, mert működött a koncepció. És mi ízlett legjobban? A spenót.

1 megjegyzés:

  1. People can select between video games with mounted 우리카지노 and variable paylines, 3reel and 5 reels, tons and tons of various themes, and multiple paylines

    VálaszTörlés