2012. január 14., szombat

Mindennapi kenyer

Amiota Londonban vagyunk rendszeresen sutunk kenyeret. Nem tudom pontosan miert, s hogyan alakult a dolog, de nagyon szeetjuk, es azota egyszer sem kerult kukaba kenyer. Nehanyszor sutottem, aztan inkabb Bogar. O lett a fo kenyersuto, mert sokkal finomabbat keszitt, mint en. Vrabel Krisztina receptjet kovettuk. Sima feher lisztbol, feher kenyer lisztbol, kevert lisztbol is keszitettuk. Nekunk a feher kenyerlisztes valtozat izlett a legjobban, es mi dobtunk bele egy kicsi cukrot is. Szeretem, de kicsit uncsi volt. Mindig van kedvencem, de szeretem cserelgetni a kedvencemet, igy kiprobaltam egy masik receptet is. Kovettem az utasitast, de nem cipocskakat keszitettem, hanem egyben sutottem a tesztat. Eloszor nem sikerult igazan, mert nem kelt meg tokeletesen, ami az en hibam volt. Masodszorra, mikor kizarolag barna lisztbol keszitettem, es a homerseklet es a huzatmentesseg felett is orkodtem, alomszep es csoda finom lett. Most keszul a harmadik feher kenyerlisztbol. Tegla formaban fogom sutni, mint legutobb is. Aztan majd keresek egy uj kedvencet, ha megunom.

1 megjegyzés: