2012. január 24., kedd

N.-nek

Szerintem ez az etel minden ferfi alma, egy edenyes etel (csak ennyi koszolodik ossze a keszites soran - nem elhanyagolhato szempont), rendes hus van benne.
Tegnap megkerdeztem lakotarsamat N.-t, mit fozzek estere. A tipp: borsoleves es szekelykaposzta. Jo, legyen. Majd eszembe jutott, hogy egyik kedvencunket, amit mi csak kaposztas husnak hivunk, mar nagyon reg nem keszitettem, mert elozo lakohelyunkon pocsek volt a suto. Itt viszont remek a keszulek, imadom. No, csak savanyu kaposzta kell, ami koszonhetoen a nagy szamu lengyel lakossagnak, nem okozhat problemat. Tarjabol szoktam kesziteni, ami nem tudom, hogy egyenlo-e a pork shoulderrel, de itt azt szoktam venni. Tehat tarja szeletek kellenek hozza, gyengen megutogetve, soval es borssal megszorva, illetve savanyu kaposzta, tejfol es szalonna. A tepszi aljara fektetek nehany szalonna szeletet, ra a husokat, majd a kicsit megmosott kaposztat, vegul meg egy keves szalonnat. Ezutan alufoliaval vagy fedovel lefedem, es legalabb fel oraig parolom. Mikor a hus megpuhult, leveszem a fedelet, tejfolt teszek ra, hogy az is kicsit rasuljon.
Igaz, nincs kesz ot perc alatt, de egy szabadnapon vallalhato, es masnap is finom... ha marad.

kaposztas hus (2 fo reszere)
- 40-50 dkg tarja
- 50-60 dkg savanyu kaposzta
- 1 nagy doboz tejfol
- szalonna, so, bors es izles szerint barmilyen fuszer

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése