2012. május 12., szombat

Rebarbarás kockák

Drága Anyukámnak külöm az alábbi receptet, ami, természetesen nem saját talalmányom, a neten talaltam, itt, amit én így készítettem:

tejfölös rebarbara kockák

100 gr margarin, szobahőmérsékleten
100 gr kristály cukor
100 gr dió-mogyoró keverék
1 teáskanál fahéj
125 gr barna cukor
1 tojás
225 gr liszt
sütőpor

na figyeljetek, 2*142 ml tejföl :)
300 gr rebarbara - nekem ez pucolva lehetett ennyi, mert 400 gr-os csomagot használtam - 1 cm darabokra vágva

15 gr margarint megolvasztunk, s belekeverjük a kristály cukrot, a diókat és a fahéjat. Majd a többi margarint a barna cukorral, a tojással krémesre keverjük, és belekeverjük a lisztet, a sütőport, keves sót, a tejfölt, s végül a rebarbarát.
A tésztát vajazott-lisztezett tepszibe öntjük .... és .... és ezen a ponton kellene a tetejére tenni a cukros-diós mixet, de a mi tapasztalataink szerint, kicsit sütni kell ez előtt a tésztát, hogy ne égjen meg a tetején a mag.

Nagyon-nagyon finom!!! Bogár szerint a pite finomabb, de azért erre sem mondunk nemet. Vigyazat! Durva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése