2017. június 7., szerda

Zoldseg sult, whatever...

Az elmult hetekben tobb inspiralo receptet is talaltam gyerek magazinban s kicsiknek szant szakacskonyvben. Ami ezeket az eteleket jellemzi, hogy altalaban egeszsegesek es minden esetben rendkivul egyszeruek. Az ilyen otletek egyikenek koszonhetem a zsazsa ultetvenyemet s a ma esti vacsorat is.
Na most...a neve, nem tudom mi. Lehet rosti, gratin, zoldseg sult, ami tetszik. Igy vagy ugy, de nagyon finom. Ez az eredeti recept:

3 krumpli, reszelve es sozva
1 repa
fel fej hagyma
1 csesze reszelt sajt
3 ek tejszin
2 tojas
egy "lottyintesnyi" olaj

A lesozott krumplit kicsavarjuk, majd hozzaadjuk a tobbi hozzavalot. Alaposan osszekeverjuk a masszat, amit aztan egy tepsibe simitunk. 180 fokon 30 percig sutjuk, illetve amig szep barnara nem sul.
Amit en hasznaltam: 1 nagy krumpli, 1 nagy cekla, 1 repa, porehagyma, 1 csesze sajt es teljes kiorlesu liszt kevereke, 3 ek gorog joghurt, 2 tojas, keves olaj es bors. Vekonyra lapitottam a masszat, korulbelul ujjnyira.
Az oliva bogyo jol megy hozza.

1 megjegyzés: