2010. július 8., csütörtök

A bika megeszi a sasokat reggelire

A hamburger jól sikerült, de a németek nem nyertek. Nagy bánat, de bízom benne, hogy az uruguayiakkal elbánnak majd; a spanyol bika pedig elfancsalodik a narancsoktól. Remélem, nem a multikulti vacsorám hozta rájuk a rontást!!!
Félre a tréfát. A félkész ételek mindig azt mondják: egy-két perc, öt perc és kész. Egy álomban biztosan. Az utasítás szerint a FAGYOTT hús mindkét oldalát két-három percig kell sütni, és ez aztán kész. De ha előtte kiolvasztjuk, gyorsabban elkészül. Nekem kiolvasztva tartott 10-15 percig. Hol itt az igazság?
Elkészítettem a holnapi lasagnet, ami velünk utazik a Balatonra. Azt még nem tudom pontosan, milyen az íze, de eddig ez néz ki a legjobban. Nem klappolt vele minden: a répa kicsit összeaszott a hűtőben és talán lehetett volna nagyobb is; elfelejtettem, hogy nincs itthon babér, így az nincs benne, hanem rozmaring. De istenien néz ki. A tetejét nem csak sajttal, friss oregánóval is megszórtam.
A sütik, a korábban említett sós rúd és omlós keksz is becsomagolva várja a holnapi utat. Barátaink, akik meghívtak minket Gyenesdiásra, már ma este megérkeznek hozzánk, hogy holnap korán elindulhassunk a tóhoz. Vacsorára melegszendvicset és teát készítek majd. A szendvics alapja Bogár kedvenc korpás szendvicskenyere lesz, benne sonka és sajt, szintén friss oregánóval megszórva, fokhagymával bedörzsölve. Aki ezek után éhen marad, ehet gyümölcsös muffint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése