2010. július 7., szerda

A spanyol-német amerikaiul!?

Már múlt héten, a hamburger fasirtok megvásárlásakor tervbe vettünk egy amerikai estét. Ma, Németország válogatottjának egyik fontos mérkőzése alkalmából meg is valósítjuk ezt. Katiék jönnek meccset nézni, így lesz amerikai hamburger, amerikai muffin és amerikai sör, bár... sántít, de valahogy így.
Épp azon gondolkodtam: a németeknek szurkolunk, és nem káposztás húst vagy virslit/kolbászt sütök? Aztán megygőztem magam: ennél jobbat ki sem találhattunk volna ma estére. A hamburger, ahogy a neve is mondja Hamburgból származik; a város kikötőiben készítették (a fasírt az oroszok felől érkzhetett), ahonnan New York kikötőibe is eljutott. A sört germán és kelta törzsek terjesztették szerteszéjjel Európában. A németek élen jártak a sörkészítés standardizálásában is (már a 13. században). A muffin... hát, azt a németek is biztosan nagyon szeretik.
Egyébként a hús és a zsömle Németországból és egy német áruházláncból érkezett; az amerikai sört Olaszországban gyártották, és egy dél-afrikai-magyar sörgyártó forgalmazza Magyarországon, a muffint én készítettem magyar gyümölcsök felhasználásával. Tehát a multikultúra és a globalizáció jegyében fog telni az este, de azért remélem, a németek nyernek.
(Képek később.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése