2010. november 2., kedd

Egy tál étel


Az első albérletünkben heti rendszerességgel ettük. Olcsó volt, gyors és meleg. Ez utóbbi lényeges szempont volt a hűvös estéken, abban a hideg lakásban.
Egy Frank Júlia recepttel kezdődött, amit apránként magunkhoz igazítottunk. Így lett, hideg, éhes esték kedvence.

almás csirkemáj (2 bogár részére)
tej
fokhagyma
50 dkg csirkemáj
2 db jonatán alma
liszt
zsiradék, esetleg kevés szalonna
só, bors, tárkony

A máj akkor lesz a legfinomabb, ha korábban, főzés előtt néhány órára, vagy egy éjszakára fokhagymás tejbe áztatjuk. Innen kivéve lisztbe forgatjuk, majd forró zsiradékon megpirítjuk, majd almacikkeket adunk hozzá, és borsozzuk. Így pároljuk, míg az alma is puha lesz. A végén sózzuk, megszórjuk tárkonnyal is. Hozzá pirítós és egy finom fehérbor illik, de ezt inkább a borszakértőkre bízom. Gombával is feldobható. Kipróbálva. Jó.
(Vidék Íze, 2010. 6. évf. 10. - p. 56.)

2 megjegyzés:

  1. Megnezem a majfelhozatalt itt, ez egy nagyon jo etel, nem veletlen, hogy a blog szerzoje meg is jelent vele a Videk Izeben.

    VálaszTörlés