2010. november 19., péntek

Ma süt, holnap kóstol

Elméleti süti nem létezik. Még a gyakorlati süti is több körös... de valahogy így:

meggyes-csokoládés piskóta (2.0)
3 tojás
14 dkg porcukor
12 dkg liszt
csipet só
1 ek. kakaópor
1 tk. sütőpor
10 dkg olvasztott vaj/margarin
5 dkg durvára vágott ét csokoládé
5 dkg durvára vágott fehér csokoládé
1 ek. mogyoró krém
reszelt narancshéj
meggy/fagyasztott meggy - ízlés szerint, de inkább legyen jó sok mondjuk 25 dkg
- A fehérjéket habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, majd a sárgájákat, végül a liszt+sütőpor+kakaópor+narancshéj mixet, és a vajat meg a mogyorókrémet is. Egy téglaformába öntjük, majd beledobáljuk és nyomkodjuk a csokoládét és a meggyet.

Holnap kóstoljuk. ... Idő telik, meg is kóstoltuk. Finom. Közel vagyunk a megoldáshoz: 1. A meggy hiába tűnik úgy hogy sok, tömni kell, mert aztán megnő a tészta és kicsi lesz a meggy. 2. Jövő karácsony: új sütő. :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése