2011. március 14., hétfő

Bogár


Eredetileg kókuszos zabsüti volt (tvpaprika, 2010. 5. évf. 12. szám, 36. o.), de kakaósra váltottam, s így lett bogár. Ítélet később.

12 dkg liszt (fele finom, fele graham)
12 dkg zabpehely
10 dkg cukor
2 dkg holland kakaópor
1/2 citrom reszelt héja
1/2 tk. szódabikarbóna
12,5 dkg margarin
2 ek. méz
1-2 ek. víz

A száraz és a híg hozzávalókat külön összeborítjuk, majd a kettő elegyből összeállítjuk a tésztát (POZOR! a vizet ekkor adom hozzá). Lapos halmokat teszünk a sütőpapírral kibélelt tepsibe, és sütjük. Vigyázni kell vele, mert huncut egy állat: a talpát figyeljük, megsült-e már, mert a tetején nem látszik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése