2011. március 21., hétfő

Magamnak, másoknak, torkos kismamáknak

Névnapomra régi receptet próbáltam új gúnyába bújtatni, illetve, pontosabb analógiával élve: új lélekkel megtölteni.
Dunát lehet rekeszteni a különböző keresztnevekre hallgató süteményekkel, Lajcsikkal, Zsuzsikkal, Magdi nénikkel, így nem is mondom a nevét. Más biztosan máshogy hívja. A lényeg: adva van három lap, két különböző színű krém; jelen esetben mézes-kakaós lap, vaníliás és puncsos krém, ez utóbbiak pudingból készítve.
Szerintem a puncs pudingnak a legjobb esetben is olyan íze van, mintha pvc-t nyalogatna az ember, legalábbis azt gondolom, az ilyen lehet. Így ez volt az első, amiről tudtam, biztosan más lesz helyette. Ez vonta maga után a fehér krém módosítását is. A tészta még tesztüzemmódban van.
Á szerint kicsit jellegtelen lett a süteményem, nem elég meggyőző, I-t (és Maszatot) meggyőzte, de tényleg fejleszthető. Ja, nagyon retro.

... szelet

- tészta
40 dkg liszt
2 tojás
3 dkg margarin - na ez hiba, vagy több (más receptek: 5 dkg) vagy tej...
15 dkg porcukor
2 ek. méz
2 ek. kakaópor
1 tk. szódabikarbóna

- krémek
4-4 dkg keményítő
3,5 dl tej
3,5 dl piros gyümölcslé
10 ek. porcukor
1 rúd vanília
20 dkg margarin

A tésztából tésztát gyúrunk, három lappá nyújtjuk, és egy tepsi hátán egyenként kisütjük őket.
A krémből krémeket készítünk: keményítőből és a tejből, illetve a keményítőből és a gyümölcsléből pudingot főzünk. A puha margarint habosra verjük a porcukorral, majd felét-felét a pudingokhoz adjuk. A tejes krémet vaníliával ízesítjük.
A krémekkel megtöltjük a lapokat és legalább egy napig békén hagyjuk, hogy puha legyen.
Szereti az étcsokoládét, a kakaómázat.... gyümölcsdarabokat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése